4/13/2010

Nic není černé ani bílé...

Koukala jsem na Báječný svět shopaholiků ( asi už po stopadesátý..) poprvé,když jsem ho viděla jsem si řekla, že je to pitomost, a že mi ten film nic nedal, ale ouha......snažila jsem se přemýšlet, a nehledat v něm jen novou kabelku a Louboutin boty..
A tak mě napadlo, jak ten film mě dešně dohání přemýšlet nad nakupováním, radosti, o penězích a prostě celkově o životě.
Ano, pro mnoho lidí jsou takové filmy naprosto povrchním vyjadřením a domnívají se, že to je naprosto zbytečná a nesmyslná záležitost! Kdo ví...
Ale není to jen o módě a nových hadříčcích...
Souhlasím s tím, že nakupování je neskutečný ,,byznys'', který Vás naprosto pohltí.
Pokud teda nemáte jinou uchylku =)
Možná je tento svět laciný a plytký, ale co. Já miluju módu a vyjádření osobitosti a kreativity.
Pro mě to není jen hadr sem, hadr tam. Netvrdím, že musím mít nejdražší kousky a na sobě úlovky od světových návrhářů. V módě neznamená nejdražší = nejlepší.... (alespon se tak domnívám).
Možná sem i  já byla shopalic..( nebo pořád jsem?)....neznám to ,,měřítko'' ,ale jsem si jistá toho, že jsem utratila mnoho peněz za ,,zbytečné'' věci...lituji toho.
Ano,nakupování je útěk od reality, a tak to bylo v mém případě.
Prostě a jednoduše film mi dal mnoho...
Rozmazlujte se, ale přemešlejte, než si opravdu něco koupíte.Vím ode mě to zní jako ironie,ale věřte či ne, opravdu se snažím =).
Zjistila jsem, že lak sem... a ty naušnice a to tričko, že mi nejsou, tak prospěšné, jak sem si původně myslela...
Za spousty těchto maličkostí jsem mohla mít nějakou kvalitní věc a nebo jsem někam mohla pořádně vyrazit =).
Lak se mi dříve či později vypotřebuje, naušnice většinou postrácím a z trička můžu vyrůst atd atd..
Prostě nepřehánějte to a užívejte si života =) ----to říkám hlavně sobě :P
pac a pusu Yell

4 komentáře:

Unknown řekl(a)...

Souhlasím s tebou. Taky utrácím hodně peněz za nezbytné maličkosti jako laky, bižuterii, sponky, balzámy na rty a lesky. Mám jich spoustu pootevíraných a nikdy je nestačím včas vypotřebovat, takže je stejně vyhodím. Mnohokrát jsem si říkala, že radši si ty peníze nastřádám a koupím něco pořádného a kvalitního. Ale stejně vím, že bych ty peníze asi nikdy nenašetřila:-) A vlastně, člověk má radost, když si koupí sebemenší blbost:-) Ale slibuji, že těch blbostí budu nakupovat méně:-))) Tvůj článek se mi moc líbil a taky mě pobavil.

Julia ♫ řekl(a)...

ja jsem tenhle film videla jednou a priznam se , ze uz si tolik nepamatuji jaky pribeh tam je....

ale tve rozjimani je zajimave, urcite souhlasim s tim, ze nejdrazsi neznamena - nejlepsi. Verim taky v to, ze mene je vice.

Utek od reality to je kazdpadne, dulezite ale zustava porad rozlisovat co je realita a co neni :))
pekny clanek.

Unknown řekl(a)...

Jsem ráda,že jsem Vám článek líbil =)
Taková rozjímání mám velmi často, tak uvídíme kolik článků tu takových ještě bude =).

Nika Chic řekl(a)...

Tak jsem ho dneska zkoukla taky.Chtěla jsem už dřív, ale až dneska jsi mi připoměla, že se tak ještě nestalo. No..je to hodně lehké pokoukání, ale to mě občas baví. Když ležím v postely nemocná, raději nic intelektuálního:) A fakt je,že kdo má občas špatné svědomí kvůli nákupům, je tenhle film docela dobrá terapie.)