3/26/2011

Povrchnosti milujeme..

Dneska se v mé hlavě objevilo několik otázek při prohlížení několika blogů...Protože jsem stále nemocná,tak jsem měla-mám vcelku dost času nad uvažováním a bádáním :D
Došlo mi,že lidi jsou čím dál víc línější namáhat mozky! Samozdřejmě, že ani já nejsem vyjímkou...sakra! :D  Všichni ocháme nad fotkami a píšeme komentáře typu krásné,kdes to koupila atd. Ale upřímně... Když je na nějakém blogu delší text než dvě věty,tak to převážně nebaví,nikdo si to skoro nepřečte a když už jo,tak je líný vyplodit nějaký smysluplný komentář na téma toho textu.. A nenahlávejme si,že na to nemáme čas! Miluju krásné fotky, krásné věci, to nezapírám,ale kam nás až ta povrchnost zavede? A nikdo mi neříkejte, že komentáře typu krásné nejsou povrchní! To mě nebalamuťte! Já je také někdy píšu,ale přijde mi,že tyhle komentáře jsou tak trochu o ničem,jo je pěkný,že když se Vám něco líbí  nebo si něco koupíte a druhý to okomentuje,že se mu to taky líbí,tak je to hezké,ale co víc? NIC! Řekla bych,že to tím většinou končí...
Já stokrát víc mám ráda komentáře nad kterýma se můžu zastavit,zamyslet se...  a mám z nich krásnou náladu, protože vím,že ten člověk, který mi to napsal se musel zamyslet a ,,naslouchá´´ mým textům a hlavně jeho obsahu! Je fajn,když má někdo spostu folowerů a komentářů, které mu zahltí celý blog,ale..Komentáře na stejné brdo,to je nuda, protože monotonost je prostě nudná :D
Všimla jsem si toho třeba i na svém blogu,že když je giveaway,tak mám několikrát větší počet komentů než když napíšu něco.,no ale zvykáám si :D Lidská populace je hamyžná a sobecká :D
..Tím si samozdřejmě nechci stěžovat,protože já Vás mám moc ráda =) a docela jsem i ráda,že nemám třeba 600 followerů,protože bych v tom ztrácela přehled a přestal by být pro mě blog osobním v pravém slova smyslu... Už ted mam co dělat,protože Vás je vcelku dost,což mě ovšem těší..No a už jsme zas u té povrchnosti...Nebo to není povrchnost?! začínám se do toho zamotávat :D

Jaký máte pohled na to vy? =)

PS: je mi jasné,že budete líní mi odpovídat :P

21 komentářů:

Hráč řekl(a)...

Moc krásně si to napsala, já už jsem o tom taky několikrát psala, proto asi také nemám miliony followerů, protože na mém blogu je hodně textu a méně fotek a outfitů (píšu třeba, protože třeba je blog nudný) . Ale já mám asi hodně velké štěstí na čtenáře a tak se dočkám i dlouhých komentářů, s názory a myšlenkami, za což jsem hrozně vděčná a když za své čtenáře s mozkem děkuji , myslím to upřímně.

Lole řekl(a)...

Nejhorší pocit mám, když je z komentáře jasné, že ona osoba ten článek vůbec nečetla, ale přesto se k němu snaží vyjadřovat..:D A takové najdu často...:)

Katie řekl(a)...

Rozhodně s Tebou souhlasím. Já jsem zvyklá spíše psát články, než dělat fotky a fotit vše kolem sebe. A vidím to přesně z toho pohledu. Kdo si to přečte? Tři moje kamarádky, ale jinak nikdo? :D
Jo, pokud jde někdo na muj blog, je jasné že nemužu čekat nějaký strašný komentáře, protože ho mám asi tak týden, a ani nevím, kdo tam chodí.. (hodně málo lidí:))
Neříkám, stejně jako ty, že obrázky nemiluji. Je snadnější prohlédnout si krásné obrázky, než přečíst krásný text. Ale nad obrázky se těžko někdo zamyslí tolik, jako nad textem.. No ne? :)
To je stejné jako rozdíl mezi knihou a filmem.. Podíváš se na film, a nic se v tobě nerozvine, myslím tím představivost a tak, ale pokud si přečteš knížku, musíš si představovat, jak asi osoby vypadají, kde žjí.. jak to tam vypadá. Co mají na sobě?

bellatrix řekl(a)...

ja mam radsej textove clanky ako ked us len same obrazky

Be awesome, Kitty řekl(a)...

Přesně tak, napsala jsi to tak, jak to je! Jak píše Lole, je trapný kdžy se někdo k něčemu vyjádří a je to úplně mimo mísu, protože článek nečet :) Já teda ještě nemám blog tak rozjetej, a každej komentář a pochvala mě strašně moc potěší, protože vím, že se na něj někdo kouknul a pozastavil se nad ním, ale to, že si spousta lidí články nečte, je velká škoda! Já mám delší články v postech moc ráda, pokud jsou dobře napsané, jako třeba tadyten tvůj ;)

www.beawesomekitty.blogspot.com

Inkoustová tečka řekl(a)...

Naprosto s Tebou souhlasím.. Nejlepší je, když se Tě někdo v komentářích zeptá na věc, kterou jsi do toho článku napsala :D.

Anonymní řekl(a)...

Dítě, píšeme ztrácet! jako se Z. Jinak souhlasím, tvůj článek jsem dychtivě dočetla až do konce

Ruthi řekl(a)...

ano je pravda, ze nase populace je soecka, taky s enad tim tematem casto zamyslim, ale patrim mezi ty monotonni, ale je mi to celkem lito, protoze kazdy ma na vic..

ale taky je pravda, ze clanek musi zaujmout uz na zacatku aby se dal cist dal a tovje clanky jsou zajmave, tak mam tu chut' si je precist :]

tak doufam, ze si tvuj clanek precte vice lidi a budes mit koentare jineho typu :]

hodne stesti :D

Soví Mládě řekl(a)...

naprosto s tebou souhlasim.
neviděla bych ale problém jen v povrchnosti čtenářů, ale i v povrchnosti některých bloggerů... protože na to, aby byl člověk dobrej blogger by měl umět hlavně dobře, zajímavě a pokud možno bez chyb psát a né mít jenom hezký fotky... a hlavně by sme se asi všichni měli zamyslet nad tim, jakej má smysl článek, než začneme lamentovat nad tím, že komentář smysl nemá;) To sem si uvědomila minulej tejden a od tý doby se stydim cokoliv publikovat;D:D

czech foreigner řekl(a)...

jsem nejlinejsi! :D ale dobre jsi to napsala! a souhlasim :)

Mia řekl(a)...

:DD Výstižný článek. Už několikrát jsem nad tím také přemýšlela a vesměs se dost shodneme.)
O giveaway a článcích jsme už napsala i na mém blogu.
Proto se alespoň já snažím, nebýt taková a když zrovna nepospíchám, píšu komentáře s obsahem a články o něčem.

Zuu řekl(a)...

Ty jsi zlatá Jahůdko! ...
A já tě přesně za tuhle upřímnost a čtení mých myšlenek bezmezně miluju!

Zuzankita řekl(a)...

krásny blog :) supr články :) som nový follower :)

Katy řekl(a)...

Drahá Yell, píšeš mi z duše. Teď opravdu není třeba psát žádný komentář-já prostě naprosto souhlasím :(

Léa řekl(a)...

Souhlasím s tebou, mnohem radši bych si přečetla smysluplný dlouhý komentář než dvě napsaná slova.. Je skvělé přečíst si dlouhý a zajímavý článek, který tě zajímá a můžeš nad ním přemýšlet. Neříkám že se nad krásnými fotkami, outfity apod. nepokochám, ale smysluplné články mají něco do sebe! :)

Margaret řekl(a)...

Já myslím, že to taky záleží na náladě. Někdy mám den, kdy pořád musím vyjadřovat svoje názory, takže komentuju jako divá a většinou jsou to úplné romány :D a někdy, ač přečtu celý článek, nenapíšu ani krásné nebo podobně, prostě nic..
Ale je pravda, že jsou lidi líní číst dlouhé články. Sama to vidím a to jen u hloupého diary.. dřív jsem psala články na zamyšlenou a to teprve byly dlouhé články :D samozřejmě bez komentářů.. jen málo kdy se stalo, že je někdo opravdu přečetl a okomentoval.

Barbora řekl(a)...

Měla by sis zkontrolovat pravopis.

Anonymní řekl(a)...

jo jo, souhlas, já osobně mám třeba radši delší článek s textem, o kterém můžu přemýšlet než milion variací na téma koupila jsem si tohle a tohle a teď vám to vyfotím ze všech stran. takových článků je poslední dobou strašně moc, ale zas chápu, že někdy chce člověk strašně moc něco napsat, ale nemá tu pravou tvořivou náladu. :) no a ty povrchní komentáře známe asi všichni... ale nenaděláme nic no. :)

Dess řekl(a)...

Vystihla jsi to přesně. A spoustu z nás donutila tohle okomentovat, což je super! :) Kolikrát už jsem si klepala na čelo, když jsem měla šest komentářů pod sebou úplně stejných. To už je pak takový to, že mi někdo napíše něco jen proto, abych se mu podívala na blog a jde vidět, že hlubší smysl to nemělo. Ale i ten drobnej komentář potěší, lepší než žádný, ale nemá pro mě moc hodnotu. Je pravda, že je spousta blogů, kde dělám to samé, ale pak je spousta blogerrů, kteří mi donutí se i nad články zamýšlet a psát komentář delší než o dvou slovech. Ale svět je povrchní a stejně většinu lidí víc než text zajímaj fotky :(, dřív jsem ráda psala, ale v poslední době je to marný a píšu radši kraviny :-D.

Durduin řekl(a)...

Že by něco jiného než růžové fotky? Teším se :-)
(a s chybama si hlavu nelámej, podstatnější je myšlenka a sloh a projet kontrolou pravopisu ve wordu to můžeš nakonec vždycky:-)

MEva řekl(a)...

wow. pobavila jsi me, máš pravdu... Čtení textů? jak kdy, je fakt že nečtu vždy, jen když mě hoodně fotografie zaujme...