1/16/2012

ŽÍT...

ŽÍT, JE KRÁSNÁ VĚC.....

někdy nás společnost nutí do věcí,které ani nechceme. Je tu něco nastavené,jenže se to špatně odbourává...Narodíme se,chodíme do školy,do další a další,najdeme si práci,založíme rodinu,zestárneme  a umřeme...Říkáte si,vždyť je to přece krásné...mít prostý a řádný život. Ale k čemu toto všechno?!
Pak děláme věci jen proto, protože se to od ná požaduje...chodíme do školy,abychom měly titul a né ze svého vlastního potěšení. Dobře,potěšení může být,že se honíme za titulem,ale to je věc jiná....Děláme prostě mnoho věcí, které ,,musíme,, Lidé se urputně drží předsudků, které se bojí změnit. Ano,rozhodnutí to změnit je velmi těžké, ale může to být  velmi osvobozující a nepřekonatelný zážitek.  Jaká to musí být úleva, když opustíte práci, která Vás ty věčně douhé roky štve a ubýrá Vám kousky Vaší duše...
Po težkém rozhodnutí následuje zasloužené blaho. Jako když si po dietě a odříkávání (doufám,že to nečte nějaký dietolog!) upečete samy čokoládový dort a následně ho zblajznete.
Život nám nabízí mnoho potešení a krás, jen je na Vás je přimout a udělat z toho, to Vaše...
Přestat přijímat věci,které se od Vás vyžadují,protože to a to.... začít poslouchat svou duši, protože ta jediný ví, co je pro Vás dobré a co potřebuje...

ŽIJME,TAK JAK CHCEME =)

2 komentáře:

daniela řekl(a)...

je na každém, jakým způsobe žije svůj život ... jen aby byl spokojený. to je hlavní.

Hráč řekl(a)...

Krásně napsané :). Všední dny a šeď běžných starostí je opravdu stresující a nedá se vydržet příliš dlouho. ale jen málokdo má odvahu něco změnit !!