2/11/2012

NA STRIE

Není to tak dávno, co jsem četla článek u Plum Foolery ohledně strašáka strií. Můžete si přečíst ZDE
Tak mi to nedalo a i já jsem přišla s kůži na trh.
Od té doby co jsem měla problémy s kolenem,tak jsem začala přibývat na váze,protože moje tělo bylo zvyklé na každodenní pohyb od 4 let! Díky svým výkyvům váhy a všem různým pitomým dietám a jojo efektům jsem bohužel i já byla obdařena těmito nepěknými jizvičkami. Po mé první operaci s kolenem jsem zjistila,že i určitou váhu v tom u mne hraje i genetika, protože jizvy koleni se mi špatně hojili a měla jsem je vypouklé.
Nyní přes 4 roky bojuji se zmírněním strií. Bohužel vím,že se nedají zcela odstranit. I když nějaké laserové operace je prý skoro udělají neviditelnými.Kdybych nebyla blbá a starala se o sebe více v době přibývání,tak jizvičky asi nemám-nebo nemám v takové míře.
Nejvíce mě trápí strie na bocích,které jsou  vypouklé a silnější. Po mazání je sice nemám růžové,ale i tak jsou vidět. Menší jizvičky mám na zadní části stehen a hýždí.Někdy mě to opravdu trápí,ale pak si řeknu, že už se to stejně nedá změnit,takže je už zbytečné brečet nad rozlitým mlékem. Tak alespoň pro svojí psychiku mažu a mažu a dokonce vidím i změny!
Po dlouhé době experimetování a zkoušení přípravků na prevenci proti dalším a zmírnění strií bych Vám ráda doporučila tyto 3 přípravky.
1.značka: Oriflame
balení: 150 ml
cena:  299,-
tento přípravek je velmi jemný jemný. Je zvláčnující a hydratuje pokožku. Výrobce udává, že výrazně redukuje vzhled strií a zpevňuje pokožku a pružnost. Má se používat ráno a večer.
Tento proces jsem dělala 2 roky ale bohužel žádné extra výsledky jsem nepocitíla. Pokožka byla sice pružnější,ale jen kolem strií. Alespoň já to tak pocítila.
Seženete v katalozích Oriflame.

2.značka: Dr.Popov
balení: 50 ml
cena: 60,-
kelímky od Dr. Popova jsem si všeobecně velmi oblíbila. Měsíček má ochranné,zklidňující a regenerační účinky,takže je opravdu skvělý pro tento problém. Složení je typu tužšího peelingu,což mě osobně vyhovuje,protože pak nejste nikde upatlaní. Tento kelímek je doporučen celkově na regeneraci suché pokožky i na křečové žíly. S tímto přípravkem jsem opravdu velmi spokojená a učinky a renerování kůže je poznat =) Používám cca 1 a půl.  Jako bonus je že se po něm příjemně usíná,když se namažete večer.
Seženete snad v každé lékarně.

3. značka: Palmer´s
balení: 250 ml
cena: cca 160,-
tento krémík jsem si zamilovala! Používám ho cca rok na střídačku s měsičkovou mastí a je opravdu nej!
K pokožce je velmi šetrný a velmi dobře zmírňuje barvu jizviček. Navíc úžasně voní, jako kakao! Obsahuje totiž kakaové máslo =) Také obsahuje vitamín E. Po pravidelném používání uvidíte a i ucítíte změny!  A to nekecám! =) Tato značka vyrábí spousty skvělých produktů na které čtu jen samou chválu, takže hodlám vyzkoušet i další produkty.
Seženete v drogerii Rossmann i ZDE

Těm co se trápí s jizvičkami přeji šťasný boj s nimi a těm co ne, tak doporučuji prevenci, protože se může objevit aniž by jste nějak výrazně měnily váhu.

Příjemné mazání! =)



7 komentářů:

Dasha Soliman řekl(a)...

Pěkné článek. Krémy můžou trošku pomoc, ale chce to opravdu pravidelně mazat. :)

Kikina řekl(a)...

Ahoj Yell, tahle otázka není moc k tématu, ale co. Chtěla jsem se zeptat v jakém programu děláš koláže? V polyvore?

Anonymní řekl(a)...

Díky za recenzi. Oriflame jsem taky měla a byl doslova k ničemu, nedoporučuji, vyhozené peníze.

řekl(a)...

Děkuji uvažuji,že bych už neměla být líná a taky se začít preventivně mazat jak proti strijím tak proti celulitidě.. :D:) Podívám se na dva poslední produkty až budu mít čas. :)

Karolina (FPT) řekl(a)...

Palmers mam taky moc rada, vim ze delaji krem primo na strie (respektive jako prevenci v tehotenstvi tusim) ale celkove mam jejich radu moc rada!

Unknown řekl(a)...

Hádej kdo dneska nakráčel do Rossmannu a má doma nejkrutější krém Palmers:)) Hlavně dokonale voní a ta konzistence je neuvěřitelná. Chvíli jsem držela v ruce i přímo to kakaové máslo v kelímku a říkala si,že tady ten krém nebude asi dostatečně hutnej. A světe div se, on je tuhej jak blázen a to mám hrozně ráda:)) Ale to máslo taky pak vyzkouším rozhodně:) Děkuju za nejvíc inspirativní články, Yell:)) Jsi báječná!!!!

Unknown řekl(a)...

R. jé,tak to jsem ráda =) doufám,že budeš spokojená =) jinak děkuji za pochvalu,moc si toho vážim =)