3/03/2012

FRANCOUZSKÉ ZPĚVAČKY

Miluji zpěv. Miluji hudbu.Miluji francouzskou hudbu. Zvuk nádherné francouzštiny, která  mi sviští uchem.
V tomto příspěvku bych Vám chtěla přestavit několik mých oblíbených francouzských zpěvaček
Ani nevím, jak bych slovy popsala francouzskou hudbu, asi jako Paříž. Je taková, jakou ji chcete mít.
Různorodá. A to mě baví. Nečekejte ode mě nějaké biografické připomínky k životům zpěvaček. Nejsem žádná encyklopedie a abych řekla pravdu, tak jsem nikdy na žádné údaje nebyla. Vždy si více pamatuji prožitek emoce, takže to pojmu trochu jinak....
Jdeme na to! =)

Jako první zmíním královnu šansonu a snad nejznámější zpěvačku všech dob. Ano, Edith Piaf.
Její život bývá  většinou dost překroucen a přibarven,ale vše se dá vycítit z jejího projevu. Určitě si pusťte film La Vie En Rose, Edith a Marcel....
Vše to zpívá.
Její čistá lidskost se objevuje (-vala) na jejím procítění a to miluji. Všechny písně mají naprosto fenomenální a obrovské emoce.Vždy mi to prochází celým tělem, jako by zpívala takový malý koncert v mé hlavě. V tomto případě zavírám oponu (oči) a vychutnávám si každé její slovo. Bylo těžké vybrat dvě její písně,které jsou pro mě nej, protože je každá jedinečná,ale zas Vás nechci zahltit =) Tak jsem tedy vybrala tyto dvě....

Zaz-zpěvačka,která mě hned napoprvé uchvátila. Je to čerstvý hudební objev-2011. Je bezprostřední a svá. Naprosto zapamatovatelná. Má úžasný rozpoznatelný hlas s perfektním citem. Míchá šanson se swingem a cikánským jazzem, což je pro mě naprosto úžasná kombinace a dává tomu naprosto jiný rozměr.Má svůj styl vyjadřování a procítění. Je prostě naprosto originál! Kdo si jí zamiloval , tak jako já, tak Vám nesmí uniknout, že přijede na  Colours of Ostrava, takže si jí určitě nenechejte ujít =)

Velká kočka= Shy´m- trochu více komerční hudba,ale i tak se mi líbí. Navíc je tato mulatka opravdu nádherná diva. Řekla bych, že je to taková francouzská Beyonce. Její klipy jsou krásně propracované a velmi efektní. Poslouchám, když potřebuji dobít energii nebo jen tak skákat a dovádět =)
Dobijte si baterky a skotačte! =)

Pokud hledáte klid a něžnost,tak si určitě zaposlouchejte do Joyce Jonathan. Krásné melodické písně s velmi sympatickým hláskem. Její hudba mě uklidňuje. Víc nevím,co bych dodala. Ani nemusím.
Joyce mi zní v uších, já se procházím po louce, kolem běhá Meggie, já přemýšlím...Ano,takto vypadají mě procházky s Meggie :D

Poprvé, když jsem spatřila Olivi Ruiz jsem si myslela, že je Španělka. Má v sobě takový mix Francie a Španělska. Její  písně jsou většinou živé a rytmické. Čiší z ní temperament, avšak ne takový ten latinsko-americký, jak si myslíte =) Stylem mi připomíná Norah Jones. A když zatlačí trochu na pilku, tak se v mém těle napnou pružiny a zpozorním, protože to se mi na ní moc líbí. Navíc je opravdu přirozeně krásná =)

Doufám,že se Vám ,, článek,, alespoň trochu líbil a třeba Vás i některá ze zpěvaček zaujala. Což bych byla  moc ráda, protože mi to zabralo docela dost času  =D =) 
V komentářích můžete zanechávat i tipy na další francouzské zpěvačky, které stojí za poslech =)
Yell

8 komentářů:

Hráč řekl(a)...

Musím říct, že máš zajímavý hudební vkus a přesto, že nemám ráda francouzštinu (asi mě zabiješ :D), tak tady jsem se zastavila a poslouchala Shym a Joyce zná m a obě se mi líbí ;)

Malin řekl(a)...

Teď zrovna čtu životopis Edith Piaf, kterej napsala její nevlastní sestra. Je to hrozně zajímavý, doporučuju :)

Anonymní řekl(a)...

a co lara fabian? znáš ji? :)

Zuzankita řekl(a)...

Edith je skvelá :)

http://www.karissaworld.blogspot.com/

Unknown řekl(a)...

Anonymní- ano znám,zpívá sice francouzsky,ale není francouzska, tak jsem jí sem nemohla zařadit =)

Anonymní řekl(a)...

To je super, díky za tipy, fr. se mi moc líbí, kromě Edith neznám. Já poslouchám jen Carlu Bruni.

tonie řekl(a)...

Coeur de Pirate, tu mám moc ráda, je to taková roztomilá rockopopová krasavica :)

Jane řekl(a)...

a co Alizzee (nevím jestli to mám dobře napsané), mladinká zpěvačka, co zpívala Lolita, nebo Vanessa Paradis (manželka Johnyho Deppa), ta začala svoji kariéru jako zpěvačka:):)