9/12/2012

PETITE FRANCE

Chcete cítit kouzlo Francie ve vašem domově? Pokud nemáte zrovna naditou peněženku (nebojte, já také ne!), tak rozhodně nemusíte smutnit. Nemusíte mít drahý světlý nábytek. Celou atmosféru dotváří dekorace a váš cit pro detail.
A tak tu mám pro Vás pár tipů, jak si svoje hnízdečko zpříjemnit a udělat mu řád-neřád =)

  (zdroj: pinterest.com)

  1. Styl....Ze začátku se rozhodněte jakým stylem byste se chtěla obklopovat a který je Vám blízký. Je rozdíl mezi pařížským a provence stylem. Míchat styly sice dodává jistou zajímavost,ale opravdu všeho moc škodí. Jedna odlišnost postačí. Všemu doávejte však svou osobnost.
  2. Barvy....Vyberte si 3 základní barvy. Míchat vše dohromady nebude vypadat hezky. Modrý koberec,červená židle, hnědý stůl, růžová lampička, barevná obraz, zelená zeď....takto prosím NE! Vše míchat v podobných odstínech a podtrhnout jen jednu barvu. Například růžová lampička či světle modrá stolička Vašemu království dá šmrc. Klidně můžete vystavit Vaši oblíbenou kabelku/boty ve v zajímavé barvě.
  3. Podle obalu....Vypíchnout můžete také pěkné krabičky či kosmetiku s krásnými obaly =) Nedbale je položit na poličku a kochat se. Vystavujte vše co milujete s láskou a citem.
  4. Zeď....Zeď si vymalujte ve světlých barvách. Pro pařížský pokoj bílá či béžová. Provence světle fialová či sladká růžová. Pokud ovšem netoužíte po očividné romantice a chcete mít pokoj jako kavárničku z Montmartu, tak si dejte pozor na červenou zeď. V takovém případě bych volila béžovou zeď a tlumenou červenou v podobě doplňků. Tady zase platí pravidlo-nepřehánět! =)
  5. Pillows...Zaměřte se na polštáře! V tomto případě- čím více, tím lépe =) Ovšem každý aby vypadal jinak. Dlouhý,čtverec,kolečko.....Mixujte barvy, vzory a nebojte se různých 3D nášivek. Kytičky, třásně, kanýrky...
  6. Knihy....Knihy neskládejte do krabic či do skříně. Ukažte je! Hezky je nastylizujte..Klidně z nich můžete udělat mini stoleček a navrch položit oblíbené heels či vázu s květinami.
  7. Bělení.... Aby bílá nebyla bílá. Velké množství bílé je neútulné a chladné. Bílý nábytek (zde si můžete natřít i starý nábytek ze dřeva) postačí. Dolaďujte je s jinými světlými barvami. Ať to máme pěkně útulné. 
  8. Vintage....Vystavte starou věc po babičce. A nechte jí stát se královnou místnosti. U mě to jsou například vintage kufry po prababičce. Skvělý je i starý porcelán se zdobnými detaily =) Podívat se můžete i na blešák.
  9. Eiffelovka...Pozor na mnoho motivů Eiifelovky. Ano, my milovníci Paříže jí milujeme,ALE! Už nebudete mít french home...Bude z toho urputná snaha mít takový pokoj. Jako když nosíte luxusní kabelku od francouzského návrháře s velkým logem. Ani ta Vám nepomůže. Zde vítězí cit!
  10. Květinářství....Ano, pokud chcete klidně ho z Vašeho pokoje udělejte =) Ovšem zas nemíchejte hrušky s jablky. Jeden tón barev a malá škála druhů postačí! Nejlépe 1-2 :D Květiny dolaďují atmosféru a tu francouzskou především.. Vystavujte je ve skleněné jednoduché váze-postačí Vám klidně i sklenice od mléka nebo ve světlé nádobě.... Světlý džbánek od mléka je to pravé!
  11. Romantika....Umírněná  romantika. Miluju romantické motivy a vše s růžemi, kytičkami a růžovou. Velký pozor si však dejte na míru těchto věcí. Vše co vlastníte nemusí mít kytičku. A pokud jste takový závislák, tak alespoň všechny nevystavujte a schovejte je třeba do šuplíku =) Jako já :D Ovšem to největší faux pax je vše z jedné kolekce. Prosím, to NE! Hezky vybírejte a kombinujte =) To platí i pro motiv levandule.
  12. Svítíme....svíčky všude! A pořád zapálené.Nejlépe s přírodní vůní. Já upřednostňuji olivovou vůni. A pozor na požár! =)
            Doufám, že  mé rady byly alespoň trochu užitečné a budete mít svou Francii také doma =)

5 komentářů:

K. řekl(a)...

Kdybych neměla pokoj se sestrou, tak bych se do předělávání podle tvého návodu pustila hned :/. Ale i na to určitě dojte čas :).

Biba řekl(a)...

dík za tipy..., páčia sa mi svetlé interiéry s nádychom francúzskej elegancie a s vintage doplnkami...:)

Miška řekl(a)...

super tipy :)a je skvele že teraz pridavaš prispevky častejšie :)

Kateřina řekl(a)...

super inspirace :))

she.is.the.one řekl(a)...

nadherny post!
http://she-is-the-1.blogspot.ch/