2/01/2012

MYSLÍM...

Dnes večer jsem dostala další popud k úvaze. A protože jsem duše dumající,tak mi to stejně nedá...
Poslední dobu na blozích vidím jen totožné články (spíš příspěvky) s naprosto neoriginálním pojetím. To, že na Vás za den vypadne 20 stejných romwe giveaway je opravdu na hlavu. Ha, viděli jste hru: Na HLAVU?! Určitě doporučuji-hraje divadlo v Celetné=)
Teď zas zpátky k tématu. Fajn..Chápu, že je příjemné dostávat dárečky zadarmo,jenže se z toho stal byznys.Pro všechny. A vše co se dělá jen pro peníze a sebeuspokojení se mi vždy protivilo...Ale nejsem zas Dalajlama =)
 Blogerky dělají giveaway, aby měly hodně čtenářů,ty sledují jejich blog jenom aby mohly něco vyhrát, tím se zvyšuje reklama asijským e-shopům  a pak blogerům na další věci zadarmo a takhle to pořád jede dokola. Hm...Pro mě je to unavující. Začínám mít na to averzi. Všechny blogy jsou potom na stejné brdo a naprosto ztrácejí svůj význam. K čemu pak ty blogy jsou? Já svůj blog mám jako určitou sdělovací plochu ze sebe samé.

Samozřejmě to není jen díky těm daným dárečkům. Jako byl boom nosit opravářskou tašku, vesmírné věci, kříž na všem možném (zajímalo,kdo v tom viděl něco hlubšího....) atd atd. Dnes je to zas nějaký balzám (Hurááá)
Chápu, že je vždy nějaký trend, bohužel mě zaráží slepé kopírování všeho, co se od někud navalí. Blogerky by měly trendy vyvinout na svojí osobitější dimenzi. Nebo ne?!
Také bych chtěla zmínit, že velká většina lidí se zmůže jen na ochající a někdy naprosto nijak nedůležitý komentáře. Chválit je dobré, ale pokud má slečna na sobě 30x  ten samý svetr a pak čtete,jak je úžasná a originální, tak Vám nad tím zůstává rozum stát. Alespoň u mě ano..A naprosto tím ztrácí člověk sdělení. Sdělení vlastního nápadu a své vize. Ovšem pokud to nemá, tak jak může vést blog?
Nebo je to potom tím,že blogy začaly být in?! Jako chodit do Starbucks atd?! Nestává se z toho nálepka?!

Tím samozřejmě nijak netvrdím,že můj blog je jeden velký originál a mega velká kvalita.

Zajímalo by mě, k čemu si některé blogerky (blogeři) vedou blog....
Já bych chtěla dosáhnout, abych mohla prostřednictvím blogu třeba pořádat nějaké akce a přispívat tím na potřebné věci. Přinést lidem informace a dělat je šťastnými.

Jaký na to máte názor vy? =)

21 komentářů:

Rose řekl(a)...

Nejlepší článek za poslední dobu! Dneska jsem si tuto úvahu sama zinscenovala ve své vlastní hlavě a ptala jsem se sama sebe, proč ty blogy vlastně sleduju... při čtení článku o těch balzámech na jednom (mém oblíbeném) blogu. Říkám si ach jo...

Katie řekl(a)...

Yes Yell, souhlasím s každým slovem. Já jsem se tedy vrátila z blogspotu na blog, abych prostě dělala to, co chci dělat. nemám žádné giveaway, ale mám pár čtenářů, o kterých vím, že je moje články baví a že si je s chutí přečtou. Když mám nového něco, co mě potěší nebo tak, tak to na blog vyfotím, ale rozhodně nemám ráda takový ty články, kdy je co nový článek to nová věc, nebo naopak stále to samé..
Blogy jsou všechny stejné, už v podstatě nemusíš mít ve sledování třeba 50 blogů, stačí ti jich pět a je tam to stejný. Tvůj blog a ještě blog Mii a Maidy, Možná Lucka z cupofstyle je podle mě jiný. Čtyři blogerky, kam se opravdu ráda vracím.. ale ostatní? Nevím, přestává mě to bavit :)
Ale ty určitě měj blog dál, mám ho ráda a klidně se zamýšlej častěji. Ráda si počtu :)

Fredi Ef řekl(a)...

Jo, přesně tak... Ale já si o tom můžu myslet co chci a ony taky.. Když je baví být loutkou asijskejch e-shopů.. Já jen vim, že si v těhle děsně originálních eshopech už jen z principu nic nekoupim.
(a ty hurá balzámy mě fakt pobavily, tomu už jsem se jen smála :D )

VeS řekl(a)...

Přesně! Mluvíš mi z duše! Jak můžou být originální, když se kopírují navzájem?

Anonymní řekl(a)...

No já s tebou sice souhlasím, všechno je to o komerci, na druhou stranu proč toho nevyužít, že... Nebudu říkat, že mě výhra 80 dolarů od romwe nepotěšila :D. Kdo ti v dnešní době dá něco zadarmo...

Frogletka řekl(a)...

Naprosto souhlasím, všechny blogy se za ten jeden rok co to tak nějak všechno sleduju naprosto "sjednotili" do stejné podoby new-in a giveaway článků. Je to o ničem. Baví mě číst články ze života různých lidí a když k tomu jsou ještě parádní fotky jako třeba u tebe tak je to suprový. A přesně jak psala katie mám pár čtenářů,které to vážně zajímá a mě to těší, k čemu je přes tisíc followers když stejná každá druhá čeka na další giveaway, místo na článek od dané blogerky.. Jenže tak to hold chodí, lidi sou splachovací a všeljací a nic se na tom nezmění :)

Rendy řekl(a)...

Amen! Teď sice přemýšlím o kterém balzámu mluvíš, asi mi něco uniklo, ale vytahané svetry, křížové prsteny, hrnečky od kafe i ten ohavnej prsten, co měl jednu dobu každej mě nudí. O Romwe giveaway už ani nic neříkám, takové články ani nečtu a taky mi vadí, že co měsíc je to všude! Já osobně když už dělám giveaway, tak to není nic od sponzora, ale věc co sama koupím a chci tím udělat někomu radost :)

Unknown řekl(a)...

Zajímavá úvaha, nicméně mince má vždy dvě strany... co si budeme povídat, blogování je pro většinu českých bloggerů koníčkem, který zabírá hodně času a není placený... Potom je samozřejmě potěší, když jim někdo nabídne něco zadarmo. Trik spočívá v tom, umět říkat "ne" a mezi nabídkami si patřičně vybírat...

Kačí (Kass.enka) řekl(a)...

Naprosto stebou souhlasím:)

Arwen řekl(a)...

trefné! jen tak dál

daniela řekl(a)...

i já v poslední době nad blogem uvažuju hodně. říkám si, v čem je vlastně ten smysl toho, čím na svém blogu přispívám? do budoucna chystám změny. čekám především na nový foťák, abych na blogu měla kvalitní ilustraci, kterou léta obdivuju jinde a pak změním i celkový smysl blogu. není to přeci jen o věcech, co si koupím a hned je musím cpát na blog ... ovšem někdy prostě člověk ujede z cesty vlivem okolí (jiných blogů) a ani si to neuvědomuje.

K. řekl(a)...

Zrovna dneska jsem viděla už čtvrtý článek o balzámech Hurraw :D! Tvůj blog mám ráda právě díky originalitě a těmhle úvahám :).. Ale co si budeme nalhávat i já jsem se párkrát nějaké giveaway zúčastnila ;D

Zuzankita řekl(a)...

ja s tebou tiež súhlasím síce na giveaway sa zúčastnujem :) ved prečo nie ale iba na takých blogoch ktoré sa mi páčia lebo ak dá autor/ka blogu ktorý mal na začitku blogu 5 čitatelov a 4 príspevky a po giveaway 300 tak to je sila!
Ja som už tiež robila giveaway - ano dokonca 2 a jednu som kúpila a druhú sama vyrobila :) ale osobne si myslím, že keby mi nejaký eshop ponúkol spoluprácu tak by som nepovedala nie - samozrejme záleží na type shopu no :)
Tvoj článok sa mi páči, konečne niečo iné ako: uf to je zima alebo dnes som v škole dostala 3 z matiky :) :) :)
Ja mám blogovanie rada pretože som úprimne totálny narcis a rada sa fotím, rada prijímam komplimenty a rada sa páčim :) a povedzme si kto nie je?? :)

www.karissaworld.blogspot.com

Anonymní řekl(a)...

No ano.. každý rád přispěje.. žijme v míru.. aleluja.. :D No né.. článek pěkný, ale poslední odstavec ho docela shazuje.. je to klišé ;)

Kikina řekl(a)...

:-) Tak ta koláž je vystihující! Nejprve jsem se do sponzorovaných giveaway zapojovala, ale časem mi došlo, že i kdybych peníze vyhrála, stejně bych z věci, která mi přijde, možná ani radost neměla, jelikož cena mnohonásobně předčí kvalitu.. A když je taková giveaway na pěti blogách, tak si příspěvek ani neotevřu a jen ho přehlížím :-)

K. řekl(a)...

Koukni se http://neznamaautorka.blogspot.com/2012/02/momenty.html :)

K. řekl(a)...

Koukni se http://neznamaautorka.blogspot.com/2012/02/momenty.html :)

Anonymní řekl(a)...

Dobře a co tvoje makrónky? A to jsem koukla jen na jeden článek níže, určitě bych toho našla víc.

Unknown řekl(a)...

holky,moc děkuji za všechny komentáře

anonymní: trochu náchápu čím odstavec shazuje,ale budiž

Simbli: vzhledem k tomu,ze mam blog o vsem francouzskem,tak sem patri i makronky.A rozhodne ne,ze je nejak in ci je to jen ,,francouzske,, Vyzkousela jsem mnoho druhu a mnoho cukraru nez jsem nasla tu svou =)
To,ze se objevuji v doprovodu vsem blogerskych party atd,tak to je vec jina...ja jsem na zadne takove party nebyla...
Ja je miluju a rozhodne to neni nejake slepe kopirovani cehosi.Kdyby mi to nechutnalo,tak to nejim a kdybych to nikdy nezkusila,tak to tu nechlacholim.

Take nikdy nezacnu jist rajskou, protoze ji jedi vsichni blogeri...asi tak =)

Sandra řekl(a)...

určitě máš z velké části pravdu...já osobně moc ani blogy nečtu, protože je to často to samé. Já si třeba vedu blog "jen pro mě", že si můžu psát, co chci a jednou se podívat na úplný začátek, jak jsem "vyrůstala". Jednou jsem viděla na vlastní oči blogerku, kterou sleduje hoooodně lidí, ale v tom obchodě jsem se až lekla. Nevkus, až hrůza...a na jejím blogu? Vypadalo to fajn :) Co neudělají dobré fotky :)Nejdůležitější je být sama sebou!!!

Anonymní řekl(a)...

Naprosto souhlasím!:) Sice ráda koukám po různých fashion blozích a podobně, inspiruju se třeba něčím, co pak v nějaké obměně použiji u sebe.. :) Ale slepě kopírovat všechno?? proč... :)